Σόγια το καλύτερο... αντισυλληπτικό...!

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 5:44 μμ |

altΟ λόγος για τον οποίο οι άντρες αποφεύγουν τόσο πολύ το συγκεκριμένο όσπριο, είναι ακριβώς αυτή η συσχέτιση: αυτοί που γυμνάζονται χρειάζονται μεγαλύτερη συγκέντρωση τεστοστερόνης, εάν επιθυμούν να δουν τους μυς τους να φουσκώνουν. Τελικά όμως ποια είναι η αλήθεια για τη σόγια και τη γονιμότητα και πωςσυνδέονται μεταξύ τους;

Σόγια και σπέρμαΠρώτο απ' όλα και μεγαλύτερο ως ζήτημα σχετικά με τη σόγια και τη γονιμότητα είναι η ποσότητα του σπέρματος.Έρευνες έχουν δείξει ότι διατροφικά προγράμματα που περιλαμβάνουν σόγια ενδέχεται να μειώσουν την ποσότητα του σπέρματος έως και στο μισό του φυσιολογικού.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης για τη σόγια και τη γονιμότητα, οι ερευνητές εξέτασαν 99 άντρες οι οποίοι ήδη υπέφεραν από προβλήματα γονιμότητας. Αυτοί που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες σόγιας είχαν μικρή ποσότητα σπέρματος. Αυτό οφείλεται στα χημικά στοιχεία που περιέχει η σόγια και είναι γνωστά με το όνομα ισοφλαβόνες.

Επιπροσθέτως, η αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων στο σώμα σχετίζεται με την αύξηση του ποσοστού του λίπους, η οποία παρουσιάζει πρόβλημα στους άντρες στο να μείνουν αδύνατοι. Σαν αποτέλεσμα, μία δίαιτα πλούσια σε προϊόντα σόγιας θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα κάποιου να χάσει λίπος.

Ήδη γνωρίζουμε ότι οι πιο ευτραφείς άντρες αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Αυτά γίνονται ακόμαπιο έντονα όταν ακολουθείται πρόγραμμα διατροφής που περιέχει σόγια.

Πηγή: www.menslounge.gr

RSS Feed για αυτό το θέμα 5

dimitra_kaza

από Dimitra Kaza Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 8:42 μμ

Καλησπέρα κορίτσια! Καλή συνέχεια!

voula_koro

από Voula Korovesi Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 8:53 μμ

να σαι καλά Δημητρούλαααα!!!

avatar

από ΒΟΥΛΑ_Φ Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 10:38 μμ

Ιδιαίτερα σημαντικό το άρθρο σας. μπράβο κορίτσια μας ενημερώνετε για πράγματα της καθημερινότητας που ίσως δεν μας έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό μας τι παρενέργειες μπορεί να επιφέρουν.

voula_koro

από Voula Korovesi Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 10:44 μμ

Ευχαριστούμεεε Βούλι μου!!! θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε όπως μπορούμεεε!!!!

dora_kane

από dora kanellopoulou Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 12:32 πμ

Ευχαριστούμε κορίτσια.... Smile

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας εδώ

Έχετε λογαριασμό στο Pathfinder;

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML tags για τα σχόλια αυτού του blog